3 آذر ماه 1403

نشست بررسی اسناد خاندان میرزایی در موزه مهرانه

روز چهارشنبه، ۲۴ آبان‌ماه ۱۴۰۳، موزه مهرانه زنجان میزبان نشست فرهنگی و تاریخی با موضوع بررسی اسناد خاندان میرزایی بود. این رویداد با حضور علاقه‌مندان فرهنگ و تاریخ استان زنجان در مرکز همایش‌های بین‌المللی مهرانه برگزار شد. در این [...]

خبرنگار: زینو

عکاس: سمعی و بصری

برچست‌ها: اخبار | اختصاصی | عمومی

روز چهارشنبه، ۲۴ آبان‌ماه ۱۴۰۳، موزه مهرانه زنجان میزبان نشست فرهنگی و تاریخی با موضوع بررسی اسناد خاندان میرزایی بود. این رویداد با حضور علاقه‌مندان فرهنگ و تاریخ استان زنجان در مرکز همایش‌های بین‌المللی مهرانه برگزار شد.

در این نشست، ضمن آشنایی حضار با موزه مهرانه، با اشاره به تعداد بالای اسناد اهدا شده خاندان میرزایی که بخشی از تاریخ زنجان را بازتاب می‌دهند، تعدادی از این اسناد جهت بررسی در این نشست منتخب گردیده بود. این اسناد از طریق اهدای منزل خاندان میرزایی توسط خانم مهین دخت میرزایی به مهرانه به دست آمده‌اند و اکنون بخش قابل‌توجهی از اسناد موزه را تشکیل می‌دهند.

مهندس وثوق در سخنرانی خود به نقش مهرانه در مدیریت جامع چرخه سرطان و تأثیرات بی‌نظیر این انجمن بر جامعه پرداخت و گفت: “مهرانه امروز نه‌تنها بزرگ‌ترین خیریه کشور در حوزه سرطان بزرگسالان است، بلکه در برخی زمینه‌ها در جهان نیز جایگاه ویژه‌ای دارد. از سال ۱۳۸۵ که فعالیت خود را آغاز کردیم، اساس کار ما بر دو پایه مهم بنا شد: اعتماد به خداوند متعال و همراهی مردم شریف زنجان. با جذب بیش از ۲۵۰ هزار خیر، مهرانه توانسته است ماهانه ۳.۵ میلیارد تومان هزینه دارو برای بیماران تأمین کند. این موفقیت باعث شده هیچ بیماری در استان زنجان به دلیل هزینه‌های درمانی مجبور به فروش دارایی‌های خود نشود.”

وی همچنین به فعالیت‌های مهرانه در حوزه پیشگیری و فرهنگ‌سازی اشاره کرد: “استان زنجان در سطح جهانی به دلیل ده سال فعالیت پیشگیرانه در حوزه سرطان‌های سینه برای بانوان و دستگاه گوارش برای آقایان، یکی از معدود مناطقی است که شتاب ابتلا به سرطان در آن به سمت صفر میل کرده است. چنین دستاوردی حتی در کشورهای پیشرفته نیز نادر است.”

مهندس وثوق در ادامه به فلسفه ایجاد موزه مهرانه پرداخت و گفت: “هدف اصلی از تأسیس موزه مهرانه، نگه‌داری و نمایش فرهنگ و تاریخ برای نسل‌های آینده است. خیریه دارالعجزه زنجان که بیش از ۱۰۲ سال پیش فعالیت می‌کرد، برای بسیاری از مردم ناشناخته مانده است. این موزه، نماد اصالت و سخاوت مردم زنجان است که ریشه در اعتماد و تلاش خیرین دارد. تاریخ آینده از گذشته الهام می‌گیرد و قرآن کریم نیز به اهمیت مطالعه سرنوشت پیشینیان تأکید کرده است: ‘سیروا فی الارض فانظروا کیف کان عـقبة الذین من قبل’ (روم/۴۲).”

مهندس یگانه، مسئول موزه مهرانه، ضمن تشکر از حضور فرهیختگان و علاقه‌مندان این حوزه، ابراز امیدواری نمود تا در آینده با هم‌افزایی بیشتر فعالیت‌های مهم‌تر و بزرگ‌تری در جامعه انجام شود. وی در ادامه به تعریف علمی موزه پرداخت و گفت: “بر اساس تعریف شورای بین‌المللی موزه‌ها (ایکوم) که تحت نظارت یونسکو فعالیت می‌کند، موزه‌ها به‌منظور حفظ، نمایش، معرفی، و پژوهش آثار و اشیای تاریخی ایجاد می‌شوند. این آثار نمادی از زندگی، باورها، و دستاوردهای بشری هستند که با حفظ آن برای نسل‌های آینده به یادگار می‌مانند. اما با الگوگرفتن از این بحث می‌توان برداشت نمود که انجمن خیریه مهرانه نیز می‌تواند خود موزه‌ای برای جامعه باشد چرا که مهرانه می‌تواند موزه‌ای از فرهنگ باشد که تعداد ۲۵۰ هزار خیر در این انجمن با عناوین مختلف در مهرانه فعالیت دارند. موزه‌ای از سخاوت خیرین آن باشد که هزینه‌های چند صدمیلیونی و حتی میلیارد تومانی را تأمین نموده و برای تهیه امکانات موردنیاز آن اقدام می‌کنند و در نهایت موزه‌ای از اصالت مهرانه که سرچشمه از خیرین آن دارد.

وی درباره شکل‌گیری موزه مهرانه توضیح داد: “تشکیل واحد بازدید مهرانه از سال ۱۳۹۲ آغاز شد تا مردم با فرهنگ و اقدامات انجام شده در این انجمن خیریه بیشتر آشنا شوند. باتوجه‌به تنوع کمک‌های مردمی و مدیریت صحیح آن‌ها و اعتماد عمومی به مهرانه، ایده تأسیس موزه در جلسات متعدد با خیرین مطرح شد و سرانجام در سال ۱۴۰۱ به مرحله اجرایی رسید و درنهایت در سال ۱۴۰۲ نیز با حضور وزیر محترم میراث‌فرهنگی و گردشگری، موزه مهرانه رسماً افتتاح شد. امروز این موزه، نمادی از تاریخ و فرهنگ زنجان و مهرانه است که تعداد اشیای موجود در آن بیش از ۴۷۰ قطعه و تعداد اسناد آن بالغ بر ۹۰۰۰ سند می‌باشد و آماده بازدید عموم است.”

دکتر رستمی، پژوهشگر حاضر در این نشست، به تحلیل و بررسی اسناد منتخب خاندان میرزایی پرداخت. وی اهمیت این اسناد را در روشن‌کردن بخش‌های مهمی از تاریخ اجتماعی و فرهنگی زنجان برجسته دانست و تأکید کرد که حفظ و نمایش چنین اسنادی گامی ارزشمند در پاسداشت هویت منطقه‌ای است.

در پایان حاضرین از موزه مهرانه بازدید نموده و نسبت به ارائه پیشنهادها و مباحثه میان علاقه‌مندان اقدام شد.

نشست بررسی اسناد خاندان میرزایی، بار دیگر نقش مهرانه را به‌عنوان نهادی پیشرو در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی و تاریخی برجسته کرد. این رویداد نشان داد که مهرانه فراتر از یک خیریه، نهادی الهام‌بخش و پیشرو در احیای تاریخ و فرهنگ است. موزه مهرانه، با بهره‌گیری از اعتماد مردمی و تلاش‌های خیرین، توانسته است محلی برای حفظ تاریخ زنجان ایجاد کند.

مهرانه می‌کوشد تا

مهرانه می‌کوشد با حمایت همه‌جانبه، هیچ بیمار مبتلا به سرطان از پرداخت هزینه‌های درمان و خدمات رفاهی ناتوان نباشد.

در این راستا به کمک شما نیازمندیم.

می‌خواهم در این امر سهیم باشم

راه‌های ارتباطی با مهرانه

جهت کسب اطلاعات بیشتر و همین طور اطلاع از آخرین اخبار و فعالیت‌های مهرانه شما می‌توانید از سایت مهرانه به نشانی https://www.mehranehcharity.com/ استفاده نمایید.

انجمن خیریه مهرانه جهت برقراری ارتباط بیشتر و موثر تر با شما مخاطبان گرامی، اقدام به راه‌اندازی فضاهای مجازی مختلفی کرده است. لیست این فضاهای مجازی را از صفحه درباره ما مشاهده کنید.

شماره دفتر مرکزی مهرانه

024-33781912-15

است که البته شما میتوانید با توجه به موضوع مد نظر خود از شماره های موجود در دفاتر مختلف مهرانه نیز استفاده نمایید.

آآدرس دفتر مرکزی مهرانه واقع در زنجان، جاده گاوازنگ، بلوار پروفسور ثبوتی، بلوار مهرانه، خیابان سرای امید است. همچنین مهرانه دفاتر و کمیته های مختلفی نیز دارد که می توانید از طریق صفحه درباره ما و تماس با ما با آن ها اشنا شده و جهت مراجعه حضوری اقدام نمایید.

شما میتوانید با توجه به توانایی خود، مهرانه را از برکت وجود خود بهرمند کنید.
درخواست عضویت در مهرانه را دارم

سایر اخبار مرتبط (مشاهده همه اخبار)

دیدگاه خود را بنویسید