نشست خبری با اصحاب رسانه
جلسه دیدار با اصحاب رسانه روز پنجشنبه مورخ 20 دی ماه با حضور آقایان مهندس وثوق مدیر عامل مهرانه، احدی مدیر روابط عمومی، میرطاهری مسئول کمیته مالی، خانم حسینی قائم مقام مدیرعامل و جمعی از اصحاب رسانه آغاز گردید. [...]
خبرنگار: روابط عمومی
عکاس: سمعی و بصری
با اشتراک این مطلب در ثواب معرفی مهرانه شریک باشیم.
جلسه دیدار با اصحاب رسانه روز پنجشنبه مورخ 20 دی ماه با حضور آقایان مهندس وثوق مدیر عامل مهرانه، احدی مدیر روابط عمومی، میرطاهری مسئول کمیته مالی، خانم حسینی قائم مقام مدیرعامل و جمعی از اصحاب رسانه آغاز گردید.
در ابتدای جلسه آقای احدی ضمن عرض خیر مقدم اعلام فرمودند تاکنون در خبرگزاریها اخبار منفی درباره مهرانه وجود نداشته است.
آقای مهندس وثوق خطاب به خبرنگاران محترم حاضر در جلسه فرمودند شما چشم و گوش جامعه هستید، لذا درخواست کردند اگر سوال و یا شبهه ای در خصوص خدمات این خیریه وجود داشت حتما از خودمان استعلام بفرمایید تا خبر درست درج شود؛ شما در برابر نشر اخبار درست به عموم مردم مسئول هستید.
در ادامه همایش برج میلاد را عنوان کردند و درخواست داشتند گزارش 18 ساله، پیشگیری، اعتماد مردمی و کمکهای مردمی با عدد و رقم عنوان شود چراکه برخی موارد در ایران و برخی در جهان بینظیر است.
آقای مهندس وثوق: خدا را شکر خیرین با بهترین کیفیت در حال فعالیت هستند. تنها استانی هستیم که هزینه دارو و درمان را با بهترین کیفیت پرداخت میکنیم. افتخار بزرگمان این است که تمام فعالیتهایی که در حوزه پیشگیری انجام شده است منجر به این شده که شتاب بروز ابتلا به سرطان در زنجان به سمت صفرشدن میل میکند درحالیکه در همه دنیا سیر سرطان صعودی است؛ اما زنجان بهعنوان تنها نقطه جهان سیر به سمت صفر دارد.
در حال حاضر نیز از موضوع دارو و درمان گذر کردیم و با حفظ این دو مقوله و با ورود به حوزه تحقیق و پژوهش، به علل جغرافیایی و غیره بروز سرطان میپردازیم.
سپس گزارش آماری ارائه شد: در سال ۱۴۰۲، ۱۱۲۴ پرونده تشکیل دادهایم که در ۶ماهه اول ۵۳۰ پرونده را شامل میشد، درحالیکه در ۶ماهه اول سال ۱۴۰۳ تعداد تشکیل پرونده ۵۱۸ بود که نشانگر ۱۲ مورد کاهش در تشکیل پرونده است این در صورتی است که در سایر استانها با جمعیت مشابه تعداد جدید مبتلایان سیر صعودی دارد. به تحقیق ادعا داریم که حدود ۹۹% از بیماران مبتلا به سرطان استان زنجان جهت تشکیل پرونده به مهرانه مراجعه میکنند. هزینه دارو در سال ۱۴۰۲، ۳۱,۸۰۰,۰۰۰۰۰۰ تومان و در ۸ماهه ۱۴۰۳، ۲۶,۲۰۰,۰۰۰۰۰۰ تومان است پس بدیهی است که تا پایان سال مبلغ کمکهزینه دارو به نسبت سال گذشته بیشتر خواهد شد.
در خصوص مراجعه به کلینیک مهرانه، در سال ۱۴۰۱، ۲۱۰۰۰ مورد خدمات و در سال ۱۴۰۲، ۳۳۶۰۰ مورد خدمت در کلینیک به بیماران ارائه شده است. درآمد کلینیک از بابت بیمهها در سال ۱۴۰۱ معادل ۳۰ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۲ نیز ۳۹ میلیارد و 500 میلیون تومان بوده است؛ درحالیکه ۴۲ میلیارد و 800 میلیون تومان هزینه داشتهایم.
نکته جالبتوجه اینکه در سال ۱۴۰۱ در کلینیک، ۴۷ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۲، ۶۷ میلیارد تومان تخفیف داده شده است؛ یعنی هزینه خدمات از بیمار گرفته نشده است.
در ادامه مسائل آماری برج میلاد توسط آقای میرطاهری قرائت شد.
آقای مهندس وثوق: بخش تصویربرداری درحال احداث است و 3 دستگاه خریداری شده که خدمات آنها رایگان خواهد بود.
مهمانسرای تهران ملک شخصی مهرانه است که در حال ساخت است تا ظرفیت جدید پذیرش به 80 نفر افزایش یابد.
درخصوص خرید دستگاه رادیوتراپی لازم به ذکر است عمر مفید دستگاه رو به پایان است. قرارداد خرید منعقد و پیش پرداخت داده شده است. دستگاه در مهرانه پیاده شده و جاگذاری آن قطعاً چند ماه طول خواهد کشید. کارهای فنی و تکنیکی باید صورت گیرد. به قیمت روز 250 میلیارد تومان باید پرداخت شود که 50 میلیارد آن قبلاً توسط پویش #من_هستم جمع آوری شده و حدوداً 70 میلیارد تومان از آن از طریق همایش برج میلاد تامین گردید. ان شااله مابقی نیز با کمک همشهریان تامین میشود.
از حمایتهای 18 ساله مردم نهایت تشکر را دارم.
دستور صریح قرآن (فتبینوا) این است که اگر خبری برایتان آوردند درخصوص آن تحقیق کنید. از شما عزیزان نیز درخواست دارم در خصوص اخبار غیر معتبر تحقیق کنید؛ در پایان لطفاً هر سوالی هست بدون تعارف بفرمایید.
آقای احدی: در خصوص هزینه سالن همایش مهرانه، توسط خود خیر تامین و تعریف شده بود که صرف هزینه فرهنگی ساخت سالن همایش شود، در بسیاری از موارد ما دستور و سفارش اکید خیر مبنی بر هزینهکرد مبلغ در قسمت خاصی را داریم.
آقای مهندس وثوق: افتخار کنید به خودتان که:
۱- دستگاه واریان یک دستگاه بسیار پیشرفته رادیوتراپی است که در نوع خود بینظیر است و مهرانه زنجان مجهز به این دستگاه میشود.
۲- دستگاه پت اسکن در بسیاری از شهرهای بزرگ نیست؛ اما در زنجان هست و در حال خدمترسانی است.
۳- اعتماد مردمی گسترده و کمکهای ایشان را ملاحظه فرمایید.
آقای مهندس وثوق: پیشگیری شاهبیت حرکتهای مهرانه است. اگر بپرسند کار تأثیرگذار چیست؟ میگویم پیشگیری. طبق علم پزشکی ۵۰% سرطانها قابلپیشگیری هستند. بسیاری هم در مراحل اولیه قابلکنترل است. طبق کار آماری صورتگرفته، خانمها بیشتر درگیر سرطان سینه و آقایان درگیر سرطان دستگاه گوارش هستند؛ لذا پیشگیری در عمق روستاها و همینطور شهرستانها و زنجان با آموزش خودآزمایی پستان برای ۵۰۰۰۰ بانو و آموزش تغذیه سالم برای ۵۵۰۰۰ دانشآموز انجام گرفته است که برآیند آن هم همان سیر بروز ابتلا به سرطان در زنجان به سمت صفرشدن است.
خبرنگار (آقای احدیان): زنجان را شهر سرطان میدانند آیا درست است؟
آقای مهندس وثوق: باتوجهبه پروندههایی که در مهرانه تشکیل میدهند وضعیت زنجان بسیار بهتر از سایر استانهاست. اصحاب علم باید این را منتشر کنند، مانند علوم پزشکی. درهرحال نهایتاً اگر کمیته پیشگیری مهرانه از سال ۱۳۹۴ شروع به فعالیت کرده، نتیجه آن را میبینیم. آمار مهرانه و دانشگاه علوم پزشکی خیلی تفاوت ندارد نهایتاً ۱۰±.
خبرنگار (خانم محرمی): در منطقه محروم بیسیم، استقبال از ورزش بانوان در سالن ورزشی زیتون خیلی پرشکوه بود؛ اما قرار به جابهجایی دارید، پیشنهاد دارم که در همان محل قبلی باشد تا دسترسی به آن راحت باشد.
آقای مهندس وثوق: همه فکر میکنند که مهرانه صرفاً برای حمایت از بیماران مبتلا به سرطان است. همهٔ کار این نیست و با این همه امکانات و کمکهای مردمی حیف است که فقط برای بیمار مبتلا به سرطان باشد، توجه فرمایید که در مدت ۱۸ سال برای ۱۲۷۰۰ نفر تشکیل پرونده شده اما باتوجهبه کل جمعیت استان، بالغ بر یک میلیون نفر سالم هستند و باید برای حفظ سلامت آنها هم کاری کرد؛ چشم محل قبلی را هم حفظ میکنیم.
خبرنگار (خانم عباسی): باتوجهبه افزایش قیمت دارو، چقدر کمکهزینه داده شد؟ افزایش قیمت چه فشاری آورده است؟
آقای مهندس وثوق: در سال ۱۴۰۲؛ ۳۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان و در هشتماهه ۱۴۰۳؛ ۲۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان کمکهزینه دارو پرداخت شده است، هر چقدر افزایش قیمت دارو داشتهایم، خدا رو شکر کمکهای مردمی هم زیاد شده است.
خبرنگار: تعداد مبتلایان کمتر شده، آیا الگوگیری شده است؟
آقای مهندس وثوق: در کل الان مهرانه شما برای کشور الگو شده است. راه آسمان سمنان، پژواک تبریز، گلستان قم، گلستان نور زاهدان، خیریه گرگان، ریحانه اردبیل کل مهرانه را کپیبرداری میکنند در هیچ خیریهای حتی در تهران، موضوع پیشگیری به این گستردگی نیست. برای سرطان دستگاه گوارش آزمایش خون مخفی در مدفوع (OB)؛ آموزش معاینه پستان، ماموگرافی و سونوگرافی رایگان، ورزشهای همگانی و….
خبرنگار: کمکهای مردمی به چه صورت بوده؟
در سال ۱۴۰۱ درآمد ۳۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون و در سال ۱۴۰۲ ۶۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان بوده است.
خبرنگار: برای مقابله با صاحبان شرکتهایی که گفته میشود سرطان تولید میکنند کاری انجام شده است؟
آقای مهندس وثوق: خیر و وظیفه ما هم نیست. وظیفهٔ حاکمیت است که موضوع فیلتر این صنایع را انجام دهد. ما بهعنوان خیریه چه میتوانیم بکنیم؟! کمکهای این شرکتها خیلی خیلی خیلی کمتر از کمکهای مردم عادی است. ما به کسی نمیگوییم به مهرانه پول بدهید. در مهرانه تقاضای پول از کسی نمیشود کمکها را با افتخار میپذیریم گاهی هم نمیپذیریم؛ مانند پول سفارت ژاپن.
آقای مهندس وثوق: کمک کنید یک تحقیق علمی روی این قضیه انجام شود. مبنای علمی سرطانزا بودن کارخانجات روی چیست؟ اگر از هر کدام از ما سؤال بپرسند نمیتوانیم با استناد به چیزی بیان کنیم. اگرچه مهرانه در حال حاضر به حوزه پژوهش برای بررسی دلایل ابتلا در مناطق جغرافیایی مختلف ورود کرده است. همه با هم دستبهدست هم بدهیم و از مراکز متولی تحقیق و پژوهش (مانند دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه زنجان) درخواست کنیم شفافسازی صورت گیرد.
خبرنگار (خانم عباسی): دلیل بسیاری از ابتلاها، به علت سبک زندگی افراد است.
آقای مهندس وثوق: بسیاری از مبتلایان خانمهای خانهدار هستند.
خبرنگار (آقای سنمار): فراوانی شغلهایی که مراجعه میکنند چیست؟
آقای مهندس وثوق به قرائت آمار پرداختند و خانمهای خانهدار در بین بانوان بیشترین آمار ابتلا را به خود تخصیص داده بودند.
آقای میرطاهری: در خصوص آمار برج میلاد، کل کمکها ۷۰ میلیارد تومان است. ۶ قطعه زمین که اسناد زمینها به نام مهرانه نیست؛ لذا قیمتگذاری نشده و جزو ۷۰ میلیارد تومان آورده نشده است. در خصوص هزینههای صورتگرفته، هزینه پذیرایی خاصی نداشتیم، خیرین هزینه پذیرایی خیلی مختصر را دادهاند؛ سالن همایش برج میلاد بهصورت رایگان توسط شهرداری تأمین شد. قبول کنیم در برابر ۷۰ میلیارد تومان هم باید هزینه جزئی صورت گیرد. این ۷۰ میلیارد تومان با کمک ۶۰۰ نفر بوده است (۶۰۰ تراکنش صورتگرفته است).
آقای مهندس وثوق: در حال حاضر مسئله مهم این است که ۲۵۰ میلیارد تومان هزینه دستگاه رادیوتراپی است که مابقی آن باید تأمین گردد؛ لازم به ذکر است دستگاه الان در محوطه است میتوانید از آن عکس بگیرید.
خبرنگار (آقای سنمار): از پولهای مهرانه جایی سرمایهگذاری شده؟
آقای مهندس وثوق: مهرانه پول اضافی نداشته که بخواهد سرمایهگذاری بکند.
آقای احدی: لزوم خرید دستگاه را عنوان بفرمایید.
آقای مهندس وثوق: یکی از دو دستگاه فعلی به پایان عمر مفید خود نزدیک شده بود، دستگاه جدید نیز یکی از پیشرفتهترین دستگاههای موجود در دنیاست و سفارش ساخت داده شد و در حال حاضر وارد محوطه شده است.
آقای احدی: در مورد موزه هم توضیح بفرمایید.
آقای مهندس وثوق: معتقدیم سرطان روزی مانند وبا، طاعون و… از بین خواهد رفت؛ لذا برای مانایی مهرانه میگوییم آن را به مرکز فرهنگی ورزشی تبدیل خواهیم کرد. مردم به مهرانه فقط در خصوص موضوعات مالی اعتماد نکردهاند، بلکه در تمام زمینهها این اعتماد وجود دارد.
یک سری اقلام به مهرانه اهدا میشد که حیف بود فروخته شود، لذا در موزه نگهداری میشود حتی اسناد ۲۸۰۰ساله نیز در این مجموعه وجود دارد. در مورد فرهنگ گذشته زنجان زیاد کار نشده، لذا خواستیم فرهنگ زنجان را احیا کنیم. در طول تاریخ زنجان حرکت حمایتی به این صورت نبوده. ما موزه مهرانه را ساختهایم که فرهنگ ایثار را منتقل کنیم.
آقای مهندس وثوق: یکی از خیرین مهرانه تعهد گرفتهاند که پس از فوت، مبلغ اهدایی ایشان صرف ساخت یک موزه استاندارد شود. سالن ورزشی هم استاندارد نیست و فعلاً موقت است. به دنبال خیر هستیم.
آقای میرطاهری: اینجا شفافیت مطلق داریم. هر کسی میخواهد بیاید بازدید، بیاید. حتی اگر سؤالات مالی داشته باشند حتماً پاسخگو خواهیم بود.
خبرنگار (آقای سنمار): کدام نهاد به فعالیتهای مهرانه نظارت میکند؟
آقای مهندس وثوق: ما تحت نظارت نیروی انتظامی هستیم. صورتهای مالی هم به نیروی انتظامی تحویل داده میشود؛ ولی بهرسم ادب به استاندار و امامجمعه وقت هم گزارش داده میشود علاوه بر بازرسینی که وجود دارند، شرکت حسابرسی معتبر که عضو جامعه حسابداران رسمی نیز هستند، امور مالی مهرانه را پایش میکنند؛ همچنین ناظر مالی دائمی از امور مالیاتی هم داریم.